FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN 

Date & hours

 

Festival For Friends start op zaterdag 25 september 2021 om 16u00  op DepartXXL (Nelson Mandelaplein).

Einde is voorzien voor 01u00. De bars sluiten om 00u30. Je kan het festival betreden tot 00u00.

 

Parking

 

We raden aan om per fiets of met het openbaar vervoer naar Festival For Friends te komen. Er zijn voldoende fietsstalplaatsen voorzien op het Nelson Mandelaplein.   Komt u toch met de auto, dan zijn er heel wat bovengrondse en ondergrondse parkings in de buurt. Het is echter verboden om tijdens Festival For Friends te parkeren op Kortrijk Weide.

 

Voordelig parkeren kan wel op parking Haven (dichtbij en slechts 2,50 EUR per dag), parking Wembley en parking Broeltorens. U kan ook gratis parkeren in de Weggevoerdenlaan. Meer info via http://parko.be/bezoeken .

 

Covid Safe Ticket

 

Festival For Friends is een non social-distance event. Dat betekent dat er binnen de event venue gedanst en gefeest kan worden, zonder afstand en mondmasker. In de wachtrij vragen we jouw wel om afstand te nemen of een mondmasker te dragen.

 

We vragen om bij aankomst aan de Covid Scan zone jouw Covid Safe app klaar te houden, samen met jouw identiteitskaart.

 

Voor gebruik van COVID-certificaten als toegangsvoorwaarde voor Festival For Friends gelden deze regels:

 

              • voor vaccinatiecertificaten: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden

              • voor herstelcertificaten: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden

              • voor testcertificaten: negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximum 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigenentest) met staalafname maximum 24 uur geleden. In het geval van een testcertificaat is het certificaat geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het certificaat vervalt.

 

 

Entrance

 

Vanaf 16u00 kan je het festival betreden via de ingang op het Nelson Mandelaplein (op het plan zelf; ingang aan kant van de Burgemeester Lambrechtlaan.

 

Bij aankomst krijg je een festivalbandje, waardoor je de site kan verlaten. Eten of drank blijft binnen de festival venue. We vragen om de nachtrust van onze buren te respecteren buiten de site.

 

Naast jouw festivalbandje krijg je ook een gratis token voor jouw eerste consumptie in een herbruikbare beker.

 

Food en drinks

 

Op het festival kan je bonnen kopen aan onze bonnenstand. Bonnen aankopen kan cash, via Payconiq of Bankcontact.

 

We voorzien een ruim aanbod aan frisdranken, bieren, sterke dranken. Daarnaast kan je ook genieten van een lekkere snack of maaltijd in onze foodzone.  Heat zal er  lekkere pasta's en 'haute dogs' aanbieden en JAXX serveert de lekkerste ribbetje vanop de BBQ.

 

Reusable cups

 

Stad Kortrijk en Festival For Friends dragen ecologie hoog in het vaandel. Daarom werken wij met herbruikbare bekers. Geen nood! In elk ticket is een gratis token voorzien voor een herbruikbare beker. Bij jouw eerste drankje krijg je dus een gratis beker. Bij een nieuw drankje ruil je jouw gebruikte beker in. Ben je deze kwijt? Dan betaal je een halve bon voor een nieuwe beker. Gooi jouw herbruikbare beker dus niet weg!

 

Omwille van praktische redenen kunnen bekers enkel ingeruild worden bij aankoop van consumpties en niet expliciet ingeruild worden voor bonnen.